divendres, 5 de desembre del 2014

Durant els passats dies 19 i 26 de novembre, i 1 de desembre la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible va realitzar tres tallers Ethica: el joc de les finances ètiques en el marc del Programa Fem Recerca de la URV. Les activitats es centraven en gestionar partides d’aquest amb diferents centres d’educació secundària. 

El primer taller, dia 19 de novembre, es va realitzar al seminari del Departament de Geografia de la Facultat de Turisme i Geografia (Campus URV). Es va comptar amb la presència dels alumnes de 1r de batxillerat del IES Joan Puig i Ferreter de la Selva del Camp. L’activitat buscava la participació de tots els alumnes amb l’objectiu d’establir dos rols: famílies i bancs. A partir d’aquests es van poden observar aspectes relacionats amb els estalvis, el moviment de capital per part de les entitats financeres, comptes d’estalvi, cooperatives o accions. Durant el transcurs d’aquesta activitat es podia observar com qualsevol de les nostres decisions té un impacte en tres escales: econòmica, social i ambiental.

Imatge dels alumnes del IES Joan Puig i Ferreter durant el taller del dia 19 de novembre

El segon taller es va realitzar el dia 26 de novembre amb els alumnes de 2n de batxillerat de La Salle de Tarragona a l’aula de Cartografia de la Facultat de Turisme i Geografia (Campus URV).

Imatge dels alumnes de La Salle de Tarragona durant el taller del dia 26 de novembre

Finalment, el darrer taller dels tres emmarcats dins del Programa Fem Recerca de la URV es va realitzar al IES Fonts del Glorieta d’Alcover amb els alumnes de 1r de batxillerat del centre.

Imatge dels alumnes del IES Fonts del Glorieta durant el taller del dia 1 de desembre

Des de la Càtedra Dow/URV de Desenvolupament Sostenible s’agraeix la participació d’aquests centres dins del taller Ethica: el joc de les finances ètiques, així com també la implicació del seu professorat i alumnat durant aquests dies.